tirsdag den 22. oktober 2013

Knæk cancer


Alle de indlæg og indsamlinger der starter her i blogland og på facebook rører mig dybt, giver mig en klump i halsen og tårer i øjenene. Samtidig går jeg med hovedet ekstra højt, for jeg knækker cancer.  Hver dag.  Og har forsøgt at gøre det  længe. Jeg har både arbejdet med grundforskning og arbejder nu med udviklingen af nye lægemidler til cancer. Og ved i hvad. Det er fantastisk at vide at man kan være med til at gøre en forskel, at der er muligheder når verden er så grum og kroppen pludselig er ens største fjende.

Og mens jeg skriver dette indlæg, undre jeg mig over, om det måske vil kunne misforstås, at folk vil tænke "hvorfor skriver hun det". Jeg håber at I tillægger det den positive værdi, og at jo højere vi alle sammen råber, jo mere fokus vil der være og jo flere penge kan TV2 og Kræftens Bekæmpelse samle ind. 7 kommentarer:

 1. Hvor er det fedt, at du hver dag ved, at du er med til at gøre en forskel for mange mennesker. Det tager jeg hatten af for. Jeg er glad for, at kampagnen for en gangs skyld ikke er rettet mod en bestemt type kræft. Cancer er en frygtelig sygdom og uanset sin form skal den bekæmpes med alt, hvad vi har af midler!
  Keep up the good work!
  Kh Astrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu gør jeg det jo ikke helt selv, men ja, det er faktisk rigtig dejligt at være med til at rykke bare en lille smule (og nogle gange er man så heldig at man rykker rigtig meget).

   Slet
 2. Ligesom Astrid skriver ovenfor, er noget af det jeg aller bedst kan lide ved uge 43, at ALLE står sammen mod det onde i sig selv, og ikke blot mod brystcancer eller andre specifikke kræftformer. Sygdommen er lige ond uanset hvordan eller hvor den rammer, synes jeg.
  Og hvor lyder det spændende, det du laver i hverdagen. Hvad er din faglige baggrund? Nu er jeg godt nok i en helt anden fagverden, men jeg ville bestemt ikke have noget imod kune skrive cancer-bekæmper på CV'et ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det onde ved cancer er jo desværre også at det sjældent er det samme der er galt med forskellige former, så der er ikke bare "one size fits all". Jeg er molekylær biolog af baggrund, men der er massere af mulighede med din baggrund også. Jeg støder i hvert falde rimelig tit ind i folk med din baggrund, både i virksomhederne og ministerierne. :-)

   Slet
  2. Hvor spændende! Ja, der er mange forskellige erhvervsgrupper indblandet kampen mod cancer, og gudskelov for det; så kan man jo nøjes med st gøre, hvad man er god til og så gære dét rigtigt godt!

   Slet
 3. Det er da en ret sej beskæftigelse, det kan du godt være stolt af:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er jeg og når der er så meget fokus på det og lille Ella kæmper mod leukæmi på tv og på bloggen, så giver det bare lige lidt ekstra meget mere mening.

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar