mandag den 12. maj 2014

Maj 12 Months of knitting

Min Maj 12 MOK er denne latte baby coat
Jeg glædede mig til at strikke den, både fordi jeg skulle prøve noget nyt, nemlig et woven basket stitch og lidt fordi den skulle strikkes på store pinde.Mønsteret har jeg købt her. Jeg var først lidt overvældet over alle de engelske termer, man da jeg  havde fattet at "stockinette" betød ret strik, og purl betyder vrang, ja så var det rimelig ligetil. Min version er uden lommer og med hætte. Tænker at lillebror skal have en også, bare uden hætte. Og måske skal der nogle andre og runde knapper i, for lige så fine som jeg synes de her er, lige så tosset ser de ud når de drejer rundt og sidder skævt. Samtidig bliver knaphullet jo lidt større på pind 5.5 end på pind 3, så de er nok i virkeligheden lige det mindste.

Woven basket stitch kan du finde en tutorial på lige her og her, og efter et par pinde på en strikke prøve, var der bare derudaf. Jeg måtte dog pille det hele op på sidste pind, for jeg havde vist glemt en maske i starten af pinden og så er det ikke sådan lige til at redde, så for at gøre det ordentlig startede jeg forfra. 

Garn: Cosmo 100% ren superwash uld fra mayflower
Forbrug: 5 nøgler
Str 18 måneder
Pind 5.5 (fordi jeg strikker løst) og pind 6 med woven basket stitch


At fange drengen med den på er lidt svært, men håber I kan få en fornemmelse. Her på vej i vuggestue med suttesnor og pude (i betræk fra da jeg var barn)
 Jeg har sat et mærke i ryggen, som jeg har syet i, i hånden!!! For at stive det lidt af, har jeg strøget vlieseline på, syet ophænget på stoffet, bukket stoffet om og givet det stikning hele vejen rundt og derefter syet mærket i på selve trøjen.8 kommentarer:

 1. WAUW - den er bare SÅ flot!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina... og meget taknemmelig at strikke :-)

   Slet
 2. Den er simpelthen bare så flot, Gitte!! Det ligner også, at den passer på en prik ;-)
  Hvilken størrelse har du strikket den i, og køber man flere størrelser i samme mønster?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har strikket i str 18 måneder, og ja når man køber mønsteret for man alle størrelser med op til 4 eller 6 år. Argh tjekkede lige linket, men min hukommelse er hullet som en si :-)

   Slet
  2. Tusinde tak! Det er ammehjernen, der sætter ind allerede nu ;-)

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar