fredag den 24. maj 2013

Babysengetøj - Og hvor perfekt skal en hjemmelavet gave være?

For længe siden har jeg i dyre domme købt noget stof jeg ville sy sengetøj af. Da jeg stadig mangler en del rutine i det med at sy lynlås og piping bånd, bliver projektet hele tiden udskudt. Så da jeg den anden dag, faldt over noget udsalgs stof, der kunne være fint til sengetøj, tænkte jeg at jeg måske skulle øve mig, inden jeg gik igang med det egentlige projekt.

Nu er der jo ingen grund til at gøre det sværrere for sig selv, så istedet for junior modellen som egentlig er planen, har jeg lavet et baby betræk. Det er vel ret beset det samme man skal gøre, bare længere i junior modellen? Jeg har brugt Anna's DIY, som er meget udførlig og nem at gå til. Nu skal jeg bare fatte det der med lynlås, vi er ikke så gode venner.... Og næste gang tror jeg at pyntestikningerne må vente til jeg lynlåsen er i, for det blev lidt noget rod der i afslutningerne hvor lynlåsen skulle på.


Det er næsten retrostof, og en slags bæk og bølge. Stoffet "puffer" op flere steder.

Jeg havde fundet noget sjov piping, der også skulle afprøves.

Nu er det færdigt og jeg har prøvet det på en dyne. Det passer til dynen, og stoffet er dejligt "sprødt" og blødt, men jeg er altså ikke tilfreds med min lynlås lukning. Måske jeg skal holde mig til trykknapper, men mon ikke jeg kan f***'e det op også?

Jeg havde tænkt at jeg kunne bruge det som barselsgave, da vi ikke ligefrem mangler babysengetøj, men nu kommer dilemmaet - der nææææsten er Mads & Monopolet værdigt ;-). Kan man give en hjemmelavet barselsgave som ikke er "perfekt"? Og hvor godt skal man kende dem i forhold til graden af såkaldt perfekthed? Jeg mener, mine veninder ville elske det også selvom lynlåsen er lidt skæv... Men min kærestes venner? Hvad siger i?

6 kommentarer:

 1. Det er altid svært... jeg sælger og giver kun noget væk som jeg selv er 110% tilfreds med :)
  Resten ryger i "ups" kassen

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan sagtens følge dig. Ville aldrig sælge noget der ikke var 110%. Men at give noget væk, hvor man måske er den eneste der kan se fejlen... Der tror jeg at jeg er mere large. Også fordi det der med de 110% hele tiden rykker sig, jeg bliver mere og mere perfektionistisk - og UPS kassen dermed størrere og størrere :-)

   Slet
 2. Jeg forærer gladeligt ting væk som også er lidt skæve. Herregud, det er jo bare sengetøj : )

  SvarSlet
  Svar
  1. He he, det er godt at høre... Det sjove er jo også at jeg faktisk gav noget sengetøjder var brugt og havde et lille hul, til en der manglede, fordi jeg havde arvet så meget. Det havde jeg intet problem med :-)

   Slet
 3. Jeg tilslutter mig Liv. Hvis det skulle sælges - så ja, der skal der ikke være nogen slinger i valsen. Men en kærlig gave til de nye forældre - go for it!
  Hilsner fra Astrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Astrid. Enig i at hvis noget skal sælges skal det være 110%. Tænker at man også bare skal kende dem man giver til, om 1) de overhovedet ville ligge mærke til den syning der ikke sad helt i skabet nede i den ene ende af lynlåsen og 2) om de ville være mere glade for at man havde gidet, valgt stof osv præcis til deres lille baby!
   KH Gitte

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar