mandag den 23. september 2013

Hjemmefutter

Vi er havnet i et "dilemma". Drengen begynder nok snart at gå, men vi ved jo ikke om det vare 1 uge, 1 måned eller 2. Han har ikke helt sluppet sit abegreb og krummer fod og tæer fuldstædig sammen når man forsøger at give ham noget der bare minder om sko eller sutsko på. Samtidig er det jo ikke ligefrem vejr til bare tæer for en ca 1 årig. Det leder os hen til dilemmaet.

1) Hvad skal sådan en lille størrelse have på fødderne udenfor, det er jo ved at være lidt vådt og koldt om morgenen, så læderfutter er ikke helt nok mere.

2) Hvad skal han have på inde på stuen, når nu han helst ikke vil have noget på og

3) hvad gør man når man har fået temmelig mange forskellige slags sutsko, men dem der virker bedst har været brugt til udendørsbrug, mens de andre mangler den skridsikre sål? (og man således helst vil undgå at skulle købe yderligere et par sutsko)

Til spørgsmål 1, har jeg nu købt nogle "luffer" til fødderne, der lige bliver spændt med en velcro rem så han ikke kan hive dem af. Det virker vist meget godt.... indtil videre.

Det kan være jeg overgiver mig og køber endnu et par læder futter til ham, men nu forsøger jeg mig i første omgang med noget latex! Som i sådan noget rågummi.Jeg har taget et par uldfutter og givet dem 3 lag med formgummi fra Creativ Company, man kan sikkert også få det andre steder, men jeg havde lidt travlt, så købt det første jeg fandt der var klart og ikke sort. -Til gengæld har jeg købt noget sok-stop i sort, det skal jeg prøve på et par uldstrømper.

(Og for god ordens skyld skal jeg sige at indlægget ikke er sponsoreret)Jeg har givet futterne 3 lag, de skal tørrer mellem hvert lag, men er man utålmodig må man godt bruge en hårtørrer. Det er lige knap så tisgule i virkeligheden :-). 

Han har haft dem på i vuggestuen idag, så i morgen får jeg at vide om de virker, eller om de også bliver flået af.

4 kommentarer:

 1. Fine pusser. har du selv filter? mht formgummi, så virker det fint. jeg synes det er træls at pensle på og snakkede med
  en, der puttede det i en sølpapirsform og så stolede hun bunden deri. noget hurtigere, lige og ikke mindst uden pensel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej desværre, det har jeg endnu ikke stiftet bekendtskab med. Det lyder smart det med en form. Det havde jeg slet ikke tænkt på.
   KH Gitte

   Slet
 2. Til udendørs brug vil jeg klart anbefale vandafvisende termofutter, CeLaVi laver nogle, vi var glade for indtil junior kunne gå.

  http://www.babygear.dk/bornetoj/overtraekssko/overtraekssko-celavi-sort.html

  Indendørs havde han et par skofus prewalker sko, som støtter godt om anklen, når de begynder at rejse sig. Der er en forstærkning på tåen, så de bedre kan klare slid når de stadig kravler. Det er efter sigende vigtigt, at de helt små og usikre på benene har ordentligt fodtøj, som gå op om anklen for at støtte den. Når de så er mere sikre på benene er blødere sutsko, som fx læderfutter eller strikkede sutsko gode.

  http://voressko.dk/sko/11-boernesko/176-skofus-prewalker-3212170310/

  Min erfaring med latex under sko er ikke ret god, da skoene næsten bliver for anti-glid; de hænger nærmest fast i gulvet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja termofutter har jeg fundet til ham.

   Problemet med de der prewalker sko er at jeg simpelthen ikke kan få hans fødder ned i dem, for jeg havde købt nogle lignende.

   Futterne ryger af, så det virker heller ikke helt efter hensigten, så må nok snart overgive mig :-)

   Men tak for tippet.
   KH Gitte

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar