mandag den 30. september 2013

Dur ikke....

Det er ikke altid det man prøver, virker første gang, men om det virker anden gang, har jeg stadig til gode at finde ud af. Så for at gøre lidt op med den polerede verden "man" (jeg) kan have tendens til at præsenterer her på bloggen, har jeg valgt et indlæg med ting der ikke fungerede... Den sidste tid har jeg været lidt uheldig. Blandt andet syede jeg et par bukser til mindstemanden, men var løbet tør for elastik, og efter mindre end 1 time var de gået i syningen (jeg havde vist trådet min nye maskine forkert), selvfølgelig er det et par bukser med foer, så det hele skal sprættes op. Suk.

Men nu til noget andet der ikke fungerede.

Må jeg præsenterer, mit første møde med cernit:


Har købt de harlekintern-formede ørestikker her (de fås i guld, sølv og sort, og i stjerne og blomster). Og ja, det fungerede sgu ikke helt efter hensigten, hullerne, hvor ternet skal hvile i, er ikke dybe nok, så øreringen kører lidt rundt (tanken er at man kan have forskellige farver til et sæt øreringe). Cerniten er stadig lidt blød og det kræver vist lidt øvelse at få det helt skarpt. 

Her er noget der i teorien virkede som en god ide. Havde tænkt at man kunne lave striber hvis man dyppede garn i farven og pressede den ned over de runde stykker. Men nej, det virkede heller ikke. Har i stedet prøvet at lave mint og kobber striberne med maling og tape. De er stadig ikke helt gode, men jeg tror jeg giver det et forsøg mere. 

Jeg lover at vise nærbilleder når indlægget kan være lidt mere poleret :-)
Og tænkte at en DIY, måske kunne være på sin plads, hvis man som jeg, er totalt nybegynder til det der  cernit/fimoler.

Og så den sidste ting der gik galt. En plast æske købt i Netto blev beklædt med tapet på låget, men da jeg skulle skærer det til, flossede tapetet og da jeg skulle lakere oven, trak farven fra stemplerne ud. Argh. Så stoppede jeg altså med dagens kreative sysler.

Må jeg se jeres projekter der ikke dur? Måske vi kan lære af hinandens fejl?

9 kommentarer:

 1. Åh ja, tror vi alle sammen prøver at vores projekter ikke bliver som forventet!
  Derfor holder jeg mig ofte til mine gennemtestede symønstre!
  Skal jeg sy i et nyt mønster eller sågar bare i en ny størrelse, med et ellers gennemtestet mønster, så bruger jeg altid noget billigt stof og bruger ikke kræfter på for mange detaljer!
  Jeg sender også ofte projekter i skammekrogen, så jeg lige kan dampe lidt af inden jeg ser på dem med nye øjne;)
  Det gode er at man lærer af sine fejl;)

  Held og lykke med dine projekter, håber du snart knækker koden;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, det gør jeg også.... altså smider noget i skammekrogen :-) Prøver også ofte mønstre af i billigt stof og accepterer også fejl første gang, men derefter.... der er jeg væsentlig mere kritisk!
   Kh Gitte

   Slet
 2. Jeg sidder og bakser med dumt hækling i øjeblikket... Det vil bare SLET ikke, som jeg vil... Men jeg er nok stadig for hidsig over til at vise det frem... Men det skal nok komme, for du har ret - det kunne jo være, at en anden sad med nøglen?
  Ha' en skøn dag.
  Kh A

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender det OVERHOVEDET ikke ;-) Glæder mig til at se hvad der har hidset dig op :-)

   Slet
 3. Kender det alt for godt. De projekter pkejer at komme i skammekrogen hos mig i et par måneder inden jeg prøver dem af igen. Men som udgangspunkt synes jeg at dine ting ser godt ud. Især øreringene, er vild med romberne.

  SvarSlet
 4. Prøv evt. at lægge cernit'en i køleskabet når du har rullet det ud. Så kan du få lidt skarpere kanter når du skærer figurene ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, sikke et godt tip det vil jeg prøve, når jeg prøver anden omgang. Tror at de der romber kan blive gode også :-)
   KH Gitte

   Slet
  2. jeg har ikke rigtig arbejdet med Cernit. Nå jeg laver dukkehusmad, arbejder jeg med Fimo. Når jeg skal skære det i tynde skiver eller lign, så ryger det lige i fryseren ca. 10 min.. og så bliver det ståret med en skalpel... :o) Det virker..

   Slet
  3. Tak for tippet, det vil jeg prøve.

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar