tirsdag den 8. juli 2014

Boys month #4I sidste uge havde jeg en af de der forfærdelige dage på syskolen hvor INTET virkede. Kender I de dage, hvor lige gyldigt hvad man syr, så bliver det bare ikke godt? Er igang med en quiltet jakke, men efter at have prøvet at sy ærmet 3 gange, gav jeg op og syede i stedet en tynd sweatshirt til drengen. Sådan en nem en der mest bare kræver en "hurtig" tur med overlockeren, men selv den måtte jeg pille op. SUK. Så da jeg kom hjem trøstede jeg mig lidt med The Great British Sewing Bee. Juhuu det er fedt! Lige som den store bagedyst, bare med syning. Her bliver deltagerne udfordret med både simple og svære ting, og det er ret inspirerende at se hvordan nogle af dem leger med stof og trådretninger. Og "couture techniques"..... er det ikke bare det fedeste ord for franske sømme, rolouer (??) og flad topsøm (som er sådan en som man bruger bla til cowboy bukser).  Da der jo kun er en ting at gøre når man er faldet er hesten, besluttede jeg mig for at øve nogle af de her teknikker på noget helt enkelt som shorts.


Jeg startede med at vende stoffet på tværs i lommen og så selvfølgelig sy lomme posen sammen med franske sømme. Og øve mig i at gøre dem små, fine og delikate. (det har jeg så ikke taget et billede af)


Oplægningen prøvede jeg med et bånd med kløvere (vi bor i "Kløverhuset", så jeg er lidt en sucker for kløvere)


En metode jeg aldrig har prøvet før er en flad top søm. (det er bla. sådan man ser over skulder stykket på herreskjorter og som bruges til jeans). Jeg startede med at klippe mønsteret skråt over bag på for at danne et "bære stykke" over rumpen på shorts'ne. Igen har jeg vendt stoffet, denne gang så striberne ligger vandret (det er faktisk ret smart at man kan lege lidt med trådretningen, når man ikke har så meget stof tilbage, det er nemmere at finde plads til mindre mønster stykker end store).  Som I kan se, sidder snittet lidt langt nede på rumpen, men det ser ret fint ud når nu striberne vender omvendt og drengen har en ble-rumpe. Det er en udfordring at få de to topsømme til at mødes præcis i syningen på midten, de skal være i PRÆCIS samme afstand. Det lykkedes ikke helt, men af et første forsøg er jeg ret godt tilfreds.For at forstærke alle sømmene (og øve mig generelt) har jeg lavet stikninger på alle sømme (side og rumpe). Det giver lige lidt ekstra synes jeg. Især når man nu har syet 4 par shorts/knickers i samme mønster og derfor godt kan bruge lidt ekstra tid på detaljen.

Den opmærksomme læser vil genkende stoffet fra denne skjorte og faktisk også disse bukser. Så man kan sige at jeg har fået fuldt udbytte ud af det jeg købte. Nu er der vist også kun tilbage, så jeg måske kan få lavet nogle knapper af det. 


Ja, jeg er også kommet til at shoppe lidt Holly's udsalg. Jeg synes deres tøj og især deres body'er er  lækre og de passer lige i pasformen til min dreng. (jeg er ikke sponsoreret, desværre, synes bare den passer så fint til) - Og nej, benene er lige lange, det er bare billedet der er skævt :-)

11 kommentarer:

 1. Lækre shorts og flotte detaljer!!! Må få set det program - lyder spændende ;o). Håber du har mere held til systole næste gang ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ja, det er super fedt program. Man skal søge på nettet og det er desværre kun lykkedes mig at finde afsnittene på den første sæson, samt et enkelt fra anden sæson.

   Slet
 2. Hvor er det fedt med alle de detaljer! Jeg forsøger også at øve mig, når jeg har tålmodigheden og jeg skal helt sikker snart prøve de der franske sømme!
  På hvilken kanal ser du The Great British Sewing Bee? Det lyder lige som et program for mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nettet er din ven... :-) Men ikke så god en ven at man kan finde alle afsnit fra begge sæsoner. Det kommer til danmark også, de havde nemlig spurgt Line og nogle af hendes elever ville forsøge at være med. Det er lige noget for dig tror jeg, hver gang er der sådan en "reconstruction challenge" hvor de skal lave en kedelig t shirt eller lign om.

   Slet
 3. Hvor er de fine dine detaljer - det må have været svært at lave franske sømme på buede lommeposer. Jeg kan også godt lidt at skubbe lidt til grænsen for hvilke teknikker man mestrer - det er altid sjovt at lære nyt. Jeg synes især jeg har lært nyt fra de mange pdfmønstre jeg har købt, da der ofte er rigtig fine syvejledninger med - især grainline studios, sewaholic og colette mønstrene har lært mig meget nyt - et godt alternativ, når man du bor for langt fra Lines syskole:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er faktisk ret fedt at forfine teknikkerne lidt. Og et sted som lommer, går det jo også at øve sig, for man kan jo ikke se lomme poserne :-) Fedt med navne på gode steder at købe pdf mønstre, det vil jeg tjekke ud. Tak for det!

   Slet
 4. Hold op hvor er de fine med alle de lækre detaljer. Jeg må vist kigge lidt nærmere på det tv-program.

  SvarSlet
 5. Lækre bukser. Kender kun alt for godt det med at der ikke er noget som vil lykkedes, sådan var min aften igår, heldigvis satte jeg ikke saksen i min dyre silke,- det er derimod imorgen. Uh, ja det program er sjovt og inspirerende, de skulle vist igang med en dansk udgave på TV2 Fri har jeg læst et sted...
  God aften
  Karen

  SvarSlet
 6. Hvor er de fine! Og det er én af udfordringerne ved at sy drengetøj, synes jeg, det er at man bliver nødt til at gøre lidt mere ud af detaljerne, for at tøjet ikke skal blive kedeligt!
  Jeg har også slugt Sewing bee for snart lang tid siden! Synes også det var et rigtig godt program, men har simpelthen ikke lunnet finde sæson 2 heller, øv bøv! Glæder mig til den danske udgave, og det kunne være fedt at deltage, men holdte mig tilbage, da tidspunktet nok ikke er så passende mht familieforøgelsen. Synes også man på etsy kan finde mange pdf mønstre med fedt tøj!

  SvarSlet
 7. Hold da op med fine detaljer du har fået på de shorts - jeg gad også godt på syskole og få lært nogle bedre teknikker - synes jeg kører meget i det samme hele tiden :) må søge efter det program på nettet - måske det kunne rykke lidt ;)

  SvarSlet
 8. wow, nogle fine detaljer. Jeg er pjattet med de shorts <3

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar