onsdag den 4. juni 2014

Farvekoordineret sommergarderobe....

Jeg har været lidt bagud med sommertøjet til Belledrengen (det kalder vi ham herhjemme). Mine afterne har mest været tilbragt i sofaen og der passer strikketøjet bare bedre. Men nu prøver jeg at indhente det forsømte.

Hos Line, har jeg fundet det perfekte knickers mønster, lækker pasform og de går lige ned over knæene. Jeg havde klippet 2 par, nåede kun at sy det ene og da vejret så pludselig boblede over med solskin, klippede jeg lige to par mere af efter det allerede klippede par.

Min dreng har tendens til at blive temmelig beskidt (og lege med toilettet når han ser sit snit til det), så der skal helst rimelig meget skiftetøj til, både herhjemme og i vuggestuen. Derfor prøver jeg at tænke lidt over mit farvevalg, så tøjet passer sammen på kryds og tværs. Det kommer ikke helt til at holde, men derfor kan  man jo godt prøve :-)


Første sæt, er disse ternede shorts og en blå stribet sejler inspireret bluse. Mønsteret på blusen er fra det nye Ottobre blad, som jeg endelig har fået taget hul på. Jeg synes det er lidt frækt med de der trykknapper i skulderen. Halsudskæringen er blevet lidt stiv i det, måske fordi stoffet er lidt kraftigt og stivet af med vlieseline, samtidig skulle stikningen, ifølge sy vejledningen være lidt længere nede. Så det må prøves en anden gang.


 Det stribede stof er fra stofdepotet, virkelig lækkert, men striber kan altså godt drille lidt når de er rundstrikkede, så selvom jeg forsøgte at være omhyggelig med at mønsteret, så er det lykkedes mig at få klippet striberne skævt. -De passer sammen i sømmene, men ved oplægningen  kunne jeg se at det hele alligevel havde forskubbet sig... 


19 kommentarer:

 1. Åhh - hvor ser det bare fint ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karen Elisabeth. Synes også selv han er rasende smart ;-)

   Slet
 2. Vildt fine sager, du har syet. Lige mine farver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria. Jeg omfavner mine drenge farver og sniger noget rødt ind for at peppe det lidt op :-)

   Slet
 3. Super fint. Og god ide at tænke lidt i farver, så tøjet passer sammen, selvom man bliver nød til at skifte i løbet at dagen. (Det kunne jeg vist godt have tænkt lidt mere i da mine drenge var små...)

  Kh. Linette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går jo fint nok herhjemme, men det er åbenbart ikke så vigtigt om tøjet passer sammen nede i vuggestuen... Troede ikke jeg ville gå op i det, men synes det er lidt irriterende når han kommer hjem i noget der ikke passer sammen... Ja, ja, små ting, men nu prøver jeg i det mindste at finde en løsning ;-) Eeej, tænker også at det kan være ret smart hvis man f.eks er på dagsture el lign, hvor man så kan skifte efterhånden som tingene bliver beskidte....

   Slet
 4. Total lækkert sæt, elsker farverne og mønstrene:)
  Blusen er så lækker med den ekstra detalje. Meget maritimt.
  Hvor er det tegnet stof fra, det er da bare for kært til short.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak... Og ja, det er lidt det maritime look jeg går efter... Jeg er også vild med det ternede stof, desværre er det vist ikke så nemt at finde, for jeg har købt det på syskolen hos Marapytta/Line og jeg ved ikke engang hvad det hedder. -Men det er japansk.

   Slet
 5. Altså, hvor er du bare dygtig! Superflotte ting - elsker trykknapperne:-) kh Ingrid

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ingrid... Og ja, de der kam trykknapper er lige til at blive i godt humør af. Alle de skønne farver de kommer i! Og så er det nemmere at holde tøjet mere afdæmpet.

   Slet
 6. Jeg kender SÅ godt det der med sofaen og strikketøjet ;o) selvom jeg er vild med at sy, så er det andet bare nogle gange "mere lige til"...
  Det er virkelig et fint sæt du har lavet her. Og sikke fin han ser ud i det!!! Hvilke trykknapper bruger du, og kræver de en dyr tang?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, har fundet ud af at jeg skal undgå at sætte mig i sofaen og ikke lade strikketøjet ligge fremme. Så lykkedes det mig at komme ind på sy værelset :-) Jeg bruger KAM knapper. Og nej, de er ikke dyre, jeg har købt et starter sæt på Etsy og lige suppleret op med nogle fine stjerne knapper også (de laver også hjerte knapper, perfekt til sådan en lille pige som din :-))

   Slet
  2. Tak, det må jeg lige undersøge. Synes det ser så snart ud,det du har lavet!

   Slet
 7. Sikke nogen fine sæt, striber er bare in lige nu :)

  SvarSlet
 8. Ja striber er hot shit :-) Og mange tak!

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar