torsdag den 17. april 2014

Gamle huse og hyggekrogeI vores soveværelse har vi en lille hyggekrog. Oprindeligt var det en hel hjørne bænk som de "første" ejere af huset havde bygget (de "første" er dem der renoverede huset og derefter måtte tage turen en gang til da huset brændte ned lige efter de var færdige - de var ikke engang flyttet ind endnu). Vi pillede sirligt bænken fra hinanden  og samlede den igen da vi var færdige med det nye gulv, dog kun langs den ene væg, da vi skulle bruge værelset til soveværelse.

 
Efter samling af bænk var jeg så ude og få lavet en madras der passede til målet. Hooooold nu op, der blev jeg overrasket. Sådan en lille sag i koldskum er absolut ikke billig, vi kunne måske godt have valgt en lavere højde på madrassen, men der var ikke mange bas-øres forskel. Jeg kunne måske med fordel have valgt et sted i "provinsen" i stedet for den i København som jeg kendte, men altså nogen gange skal tingene jo også bare gøres... Stoffet til både madras og puder er købt i Stof og Stil. Madras betrækket er syet i noget kraftigt møbelstof og nuijch hvor det drillede. Betrækket er syet af et langt smalt stykke med lynlås og over- og under- siden syet på. Damen i butikken havde sagt at betrækket skulle være godt stramt, og i min iver efter at få strammet betrækket, fik jeg strammet efter at jeg havde klippet (og regnet) på alle delene og pludselig stod jeg med to sider der var for store. Det lykkedes, men betrækket kunne godt tåle at blive syet lige en my mindre så det strammer godt til. 

Da vi jo er to mennesker der deler soveværelset og den anden er en mand, har jeg måtte begrænse mig i valget af stof, den lille lyserøde pompom har jeg sneget ind, tror ikke engang han har opdaget det endnu. Stjernestoffet er deres nye øko stof, resten er deres patchwork stoffer.

Elsker vores lille hyggekrog, der godt nok ikke bliver brugt til andet end tøj lige nu, men som jeg på sigt tror bliver rigtig god til de der nætter hvor man har børn i sengen, måske en af dem kan ligge der i stedet... Man har jo lov at håbe, ikk?


8 kommentarer:

 1. Hvor er det bare en fin hyggekrog Gitte :-) Og ja nogle gange skal tingene bare gøres, tænk på at den madras du har nu er den absolut bedste (og glem prisen!) ;-)
  Jeg ville så gerne have en lignende bænk i vores køkken, men der er ikke plads...

  Mon ikke det ender med at det bliver en voksen som snupper sofaen.... sådan ville det ende hos os - hvis den altså er bare i nærheden af at være voksen-menneske-lang (til gengæld uden mase-mose-mosle sovende børn). Åhh de små pus, de skal jo være tæt på efter min mening.
  Håber at I får stor glæde af hyggekrogen - den er SÅ fin :-D
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, håber ikke den bliver til os... Hvis der er for meget af den slags må vi rykke vores seng helt op til, så det bliver den store dreng der ligger der :-)

   Slet
 2. Hvor er det bare blevet lækkert! Har også tit bandet over at skulle sy betræk til madrasser. Lavede nogle da jeg boede på kollegie, nøj det var en dyr fornøjelse at købe koldskum. Men de holder stadig rigtig godt efter 5 år. (tjekkede dem lige sidst jeg besøgte kollegiet) Så tror da bestemt det er alle pengene værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhhh, det er jeg glad for at høre. Vi har også nogle madrasser i min families sommerhus der har holdt i mange år.
   :-)

   Slet
 3. Det er en rigtig fin bænk!
  Vi sidder lige nu og overvejer at lave en bænk på vores overdækkede terrasse og jeg tænker over, hvordan den skal bygges. Jeg har overvejet om det kan betale sig at købe en skummaddras i IKEA, men jeg har ikke kigget på mål endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså, tiltrods for udskrivningen for madrassen, så synes jeg helt klart at den er alle pengene værd. Vi købte nemlig en ikea madras som vi snakkede om at skære til. Der er væsentlig forskel på kvaliteten og hvor pænt den holder sig. Så hvis du skal kigge på bænken ofte og i skal bruge den meget, vil jeg nok holde mig til den dyre løsning :-)

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar