Sider

fredag den 18. oktober 2013

Verdens bedste cheese cake (med opskrift)

Inden i mig bor der er en stor tyk amerikaner (no offence, der er selvfølgelig ikke alle amerikanere der er tykke). Jeg eeeeelsker nogle af de traditionelle amerikanske kager og jeg må også indrømme at jeg også har et blødt punkt for noget af maden af lidt ringere kvalitet.

Da min kollega, der er amerikaner, men har boet i Danmark hele sit voksen liv, havde lavet en ægte amerikansk cheesecake, var jeg lige ved at slå en flik flak af begejstring. -Og jeg kan ikke slå flik flakker, så det siger ret meget. Den smagte FANTASTISK. Gudskelov havde hun en opskrift på kagen som jeg gerne vil dele med jer. Jeg har prøvet at lave den og det er faktisk rimelig nemt.

Den blev bagt til drengens fødselsdagsfest, så jeg havde lavet lidt flere flag. Den vakte stor begejstring hos vores gæster. Og til dem af jer der skal med til Blogtræffet hos Linda næste lørdag, så for i også lov at prøve :-) 


Verdens bedste amerikanske cheescake
Bund
300 g digestives
150 g smeltet smør

Cheesecake fyld
600 g Philadelphia flødeost
2,5 dl kvark eller græsk yoghurt 2 %
1 dl sukker
1 dl maizena 
2 tsk vaniljesukker
3 æg
1 dl piskefløde
200 g god hvid chokolade
2,5 dl. blåbær, friske eller optøet/afdryppet

Tænd ovn på 175 grader

Knus kiksene fint og bland dem med smørret. Tryk kiksblandingen nede i bunden af en springform (24 cm). 

Bag bunden i midten af ovnen i 10 min. Lad den afkøle. 

Pisk flødeosten og kvark sammen. Tilsæt sukker, maizena og vanillesukker. Rør et æg ad gangen i dejen, og til sidst piskefløden. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad, og blande den derefter i dejen. Hæld dejen over kiksebunden. Fordel blåbærene ovenpå. 

Kagen bages i midten af ovnen i ca. 40 minutter. Dækkes evt med folie hvis den begynder at blive mørk. Sluk ovnen lad kagen bag færdig i eftervarmen i 30 minutter.

Kagen stilles på køl i nogle timer, og gerne natten over (så når den at sætte sig).

8 kommentarer:

 1. Hvor ser den dog absurd god ud, må snart få forsøgt mig med sådan en bagt en - det har jeg ikke fået fiflet med endnu(:

  - Anne

  SvarSlet
 2. Jeg er SÅ glad for, jeg først læser dette indlæg nu, lige efter jeg selv har fået serveret lækker brownie/cheesecake på arbejde, ellers var jeg da gået til af sugar craving! ;-) MUMS, altså! Tak for opskrift!
  Haha, jeg er egentligt ret mad-snobbet, men har også en svaghed for virkelig ussel mad - kinder mælkesnitter, McD, alt paneret, der har været i friturebad, og den slags.... yum!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt... Og ja det er noget rod, for det er så svært at finde den slags mad økologisk ;-)

   Slet
 3. Åh men altså. Mums, filibaba den ser god ud. Den skal straks skrives af og gemmes til en (fedende) lejlighed ;-)

  SvarSlet
 4. Den kan varmt anbefales <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og manden var glad for der liiiige var lidt tilbage :-)

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar