fredag den 29. marts 2013

For 1 år siden....

.... var vi i Grønland
Det var en helt fantastisk tur, omend den blev en del anderledes end forventet.Vi startede med at flyve til Nuuk, generelt er påsken turist sæson, bare ikke rigtig i Nuuk. Kun National museet havde åbent, selv turist kontoret kunne ikke arrangerer noget for os. Vi tog et par turer på vores fjellski og nød kulden, hvilket skulle vise sig at være to af de få dage med frostgrader.

Vi sejlede med passager færge fra Nuuk til Sisimiut, det tager ca 24 timer og er en kæmpe oplevelse. Top hyggeligt med kahyt og fantastisk udsigt hele vejen, med fjelde, hvaler og vand så langt øjet rækker.

Da vi ankom til Sisimiut begyndte det at tø, meget usædvanligt i Påsken, men det lykkedes os at prøve en tur med min venindes hunde. Handy, den mørke hund i billedet var førerhunden. Lad os bare sige at man holder hund på lidt anden vis end herhjemme. Det gælder nogle gange liv eller død om spandet ved hvem der bestemmer.


Det tøede, så det var svært at komme afsted på ski som planlagt. Vi skulle have været ude på tur og sove i snehule og telt, men der var simpelthen for vådt. Gudskelov kunne vi låne nogle snesko og begive os ud på dagsturer istedet. 

En tur på sne scootere da det endelig begyndte at fryse lidt igen. HOLD NU OP hvor var det sjovt! Sådan en bad boy kan rask væk komme op på 100km/t hen over en tilfrosset fjord. Den kan så også kaste en af, host host...


De smukke farver på husene kommer til deres fulde ret i den strålende vinter sol.

Det var her i Sisimiut at jeg købte moskusgarnet til mit babytæppe og djævlehue.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar