tirsdag den 5. marts 2013

Sengerand

I weekenden har min mor hjulpet mig med at sy drengens sengerand. Uhh jeg synes den er blevet fin og sengen rigtig hyggelig. Vi har taget den ene tremmeside af sengen da han endnu ikke kravler alt for meget og sengen bliver skubbet helt tæt på vores, så nu er han helt tæt på os om natten og jeg kan bare stikke hånden ind til ham. Han har sovet i hænge vugge indtil nu, men han klare fint (2 nætter!?) at sove i den nye seng og ikke blive vugget.Jeg havde gjort mig mange tanker, regnet, skrevet ned og tegnet projektet. Men når man er nybegynder kan små ting som hjørner volde lidt problemer. For når man sidder der på vrang siden, hvor skal stikningen så ligges for at være korret på retsiden?? Jeg har foldet mange stykker køkkenrulle og stof stykker i denne weekend :-)

Inspirereret af Annes sengerand (og hovedbrud) valgte jeg at sy den som en mørkeblå "kasse", hvor elefantstoffet er "låg", dermed behøvede jeg kun at sy tittebånd på den ene side. Vi valgte også en kuvert lukning i stedet for min oprindelig lynlås ide og syede et stykke velcro på for at holde stoffet sammen i lukningen.
Drengens nye "værelse". 
Aben er en barselsgave fra en veninde (strikke opskriften findes på Ravelry). Skyen har jeg selv syet, det var meningen den skulle hænge over hans vugge, men så kunne han ikke sove fordi de skulle snakke sammen, så nu er den mere et stykke legetøj :-) Musik elefanten har jeg vist før her.
Skumgummiranden (318 x 30 x 3 cm) har jeg købt hos lille-per-seng, da jeg her kunne få et langt stykke skumgummi der med sikkerhed ville passe til sengen.  De sælger både sy selv versionen og færdige sengerande.

Stof er beskrevet her

Vi klippede det mørkeblå stof i en højde på 38 cm (det skal dække en side samt de to 3 cm bredde) og syede det sammen til en bane på ca 345 cm (så vi havde noget at gi af til lukningen). Og syede hjørner i hvert hjørne.
Elefant stoffet blev klippet i en højde på 32 cm og syet sammen til en bane på 320 cm.
(husk at beregne sømrum på samtlige af de stykker stof der der syes sammen til den lange bane)
Pipingen blev syet på det lyseblå stof og kun på den ene kant, der så er den øverste :-)2 kommentarer:

 1. Faldt lige over det her indlæg - og synes det er SÅ fint!
  - skønne farver og print!

  Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov undskyld, jeg havde lige misset din kommentar. Tak skal du have, er også rigtig glad for den :-)

   Slet

Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig, jeg sætter pris på hver enkelt kommentar